Mindful Walking

Wandelen in het nu

Wat is wandelen in het nu?

Door het vaker geven van yoga-lessen in de buitenlucht ontstond het idee om deze wandelingen te plannen. Sommige omschrijven het als meditatief wandelen. Maar wat is meditatief wandelen?

Als we het over mediteren hebben hoor je heel vaak :  “lichaam en geest komen samen”. Vaak wordt deze uitspraak niet begrepen en zien veel mensen het mediteren als iets zweverigs

Maar als ik zeg : “gedachte en emotie” wordt het waarschijnlijk wel duidelijker.

Een gedachte uit zich namelijk in jouw lichaam als een fysieke gewaarwording, een fysieke sensatie. Als je bv denkt aan iets wat je heel fijn vindt dan voel je dat bv in je buik, of als je ergens heel bang voor bent voel je dat ook, alleen heel anders.

Omdat wij mensen denkers zijn verzamelen wij ons hele leven bepaalde sensatie’s. Ons lichaam zit er vol van (en heel veel zijn niet verwerkt). Daarom is het goed om je lichaam te observeren, je kijkt dan naar die sensatie’s…. maar zonder emotie. Emotie is eigenlijk een label dat je op een fysieke gewaarwording plakt.

Hoe meer je observeert hoe meer bewustwording er ontstaat… hoe meer rust er komt…….hoe meer bewustzijn er komt…..bewust zijn van jezelf !!!!!

Tijdens het wandelen word je je dus meer bewust van jezelf.

Waaruit bestaat een workshop ?

We gaan een stuk wandelen en dat kan op diverse lokatie’s. Iedere wandeling heeft net zoals iedere yoga-les een ander thema. Tijdens het wandelen krijg je diverse opdrachten en oefeningen en er wordt een flow van bewegingen aangeboden, geïnspireerd door invloeden uit de Tai Chie en Yoga. Door ervaringen tijdens het geven van yoga-lessen de afgelopen jaren heb ik diverse geweldig mooie workshops uitgewerkt.

Deze workshop belooft een zeer leerzame ervaring te worden, die bovenal ook hele gezellige momenten brengt. Mooie leermomenten die je in je dagelijks leven kunt toepassen.

Het is een waar cadeautje dat je jezelf eigenlijk niet mag ontnemen.

De workshop duurt ongeveer 1,5 uur. (natuurlijk is dit ook een beetje afhankelijk van de groep). Na afloop drinken we nog een  kopje thee met iets lekkers om eventueel na te kletsen.

[contact-form]